Gehakt met paprika en bamboe

(De originele Chinese titel weet ik niet meer)
  • olie
  • 2 uien
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • gembersiroop
  • oestersaus
  • sojasaus
  • currysaus
  • bouillonblokje
  • mespunt vijfkruidenpoeder
  • 1 klein blikje bamboescheuten
  • 2 paprika's
  • ma´zena
  1. Snij de uien in zessen en roerbak ze.
  2. Voeg het gehakt toe en roerbak het bruin.
  3. Snipper de knoflook en voeg het toe.
  4. Voeg de gembersiroop, oestersaus, sojasaus, currysaus, bouillonblokje en vijfkruidenpoeder toe. Roer alles goed om.
  5. Voeg de bamboescheuten toe en laat alles op laag vuur pruttelen
  6. Snij de paprika in vierkantjes, voeg het toe
  7. Maak de ma´zena aan met wat koud water en voeg het toe. Blijf roeren totdat de saus gebonden is.