Populair

Vrijdag, 20 juni 2003
Het nieuwe ontwerp van www.huizentoppers.nl is af. On-line huizen advertenties Alle pagina's hebben inmiddels de nieuwe, professionele kleuren en graphics.

Het onderliggende ranking mechanisme is niet veranderd. De meest populaire huizen staan bovenaan de eerste bladzijde, met de meeste SterSterSterSterSter.

Die sterren worden objectief bepaald, door de alle bezoekers samen. Er moet dus een soort van collectieve intelligentie zitten.

Welke huizen zijn populair, welke niet? Waar hangt dat van af?

Zie de actuele top 10 hieronder.
M'n indruk is dat de foto de grootste invloed heeft. Prijs, locatie en beschrijving lijken voor bezoekers minder van belang.

De afgelopen week hebben adverteerders op huizentoppers tools gekregen om antwoorden op dit soort vragen te vinden. Ze kunnen er een concurrentie analyse mee doen.

De resultaten van die analyse wacht ik niet af. Later vandaag vertrek ik richting Stockholm voor een midzomernachtfeest.

De komende nachten slaap ik in de categorie Vakantie, zakelijk, overige, met slechts één slaapkamer, en heeft niet eens een beschrijving.Het is een tent, klein genoeg om in m'n rugzak te passen. Er staat geen foto online van. Dat hoeft ook niet. De tent staat niet te koop. De komende dagen hoef ik eventjes niet te analyseren.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom