Voorraad Planning

Internationaal voorraadbeheer is eenvoudig voor wie over de juiste tools beschikt. Haal het maximale resultaat tegen minimale kosten. Een voorbeeldje uit de luchtvaart: Voor vervoer van bagage, vracht en post zijn containers nodig. Niet geoptimaliseerde planning

Sommige luchthavens komen containers te kort. Het centrale depot bevoorraadt die luchthavens, de oranje pijlen in het voorbeeld hiernaast. De paarse pijlen tonen de overtollige containers die terug naar het centrale depot gaan.
Aan dit soort planningen valt veel te optimaliseren.

Het tweede plaatje toont de optimale planning. De resulterende containervoorraden zijn precies hetzelfde. De optimale plannning biedt een aantal grote voordelen:

Kostenbesparing
Optimale planning De transportkosten zijn beduidend lager. Er zijn minder containers onderweg, over een veel kortere afstand.
Snelheid
De voorraden worden sneller aangevuld. De containers kunnen dus beter worden benut.
Extra voorraad
In het geoptimaliseerde voorbeeld zijn er slechts 4 lege containers onderweg. In het centrale depot zijn dus 3 containers extra beschikbaar.
Lagere werkdruk
In het eerste voorbeeld was er wereldwijd 14x grondafhandeling nodig: 7 keer versturen en 7 keer ontvangen. In het geoptimaliseerde voorbeeld zijn slechts 8 activiteiten nodig, een besparing van ruim 42%. De werkdruk in het drukke centrale depot daalt spectaculair: Van 7 activiteiten naar slechts 1, een besparing van meer dan 85%.
Extra Capaciteit
Lege containers vervoeren kost dure capaciteit. In de optimale planning blijft dus meer capaciteit over voor het vervoeren van bagage, vracht en post.
Dit soort logistieke planningen zijn natuurlijk niet uniek voor de luchtvaart. Ook een supermarkt keten, computer leverancier of autobandenpaleis kan vergelijkbare voordelen halen. SUMit levert maatwerk software die perfect aansluit bij uw specifieke bedrijfssituatie.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek of een vrijblijvende demonstratie.