Curriculum Vitae van Antoinette Coetzee

laatste wijziging: okt 2004

In het kort...

Antoinette Coetzee
Antoinette
Coetzee
  • Senior OO architect met 8 jaar ervaring in OOA&D, 17 jaar IT ervaring
  • Uitgebreide ervaring met OO modellering, Use Cases, UML, Xtreme Programming, RUP en ander OO methodologieën
  • Ervaren in iteratieve project mankrachtschatting, scoping en planning
  • Zuid-Afrikaans burger, werkt momenteel in Zuid-Afrika.

Project ervaring

Nu Senior OO consultant in Kaapstad, Zuid-Afrika.
augustus 2002 - april 2003 Ontwerp en ontwikkeling van web-based systeem voor fysiosterpraktijk.nl.
december 2000 - juli 2002 Ontwerp en ontwikkeling van een reassurantie B2B premieberekenings- en polisadministratie applicatie voor American Reinsurance. Opstellen projectplan, vaststellen inhoud van iteraties, na mankrachtschatting. Schrijven van gedetailleerde use cases, Object modellering in Rational Rose, ontwerpen user interface, databaseontwerp voor een Oracle 8i database en coördineren van systeem- en automatische testen. Leiden van een ontwikkelgroep van 12 ontwikkelaars. Coachen van werknemers in RUP en Xtreme Programming
maart 2000 - november 2000 Java Ontwerpen van een virtuele bank/mobile commerce Java applicatie voor Fundamo, Z.A. Scope 4 week incrementen, analyse, OO ontwerp, ontwerp van XML protocol en user interface. Plan software ontwikkeling en monitor voortgang. Leiden van een ontwikkelinggroep van 10 ontwikkelaars.
juli 1999 - maart 2000 Ontwerpen van een healthcare insurance Java applicatie voor Sanlam Health, Z.A. Scoping en mankrachtschatting, analyse, OO ontwerp, test matrices en object/relational mapping voor Oracle 8i database. Mentor werknemers in OOA&D, iteratieve ontwikkeling en Xtreme Programming. Leid een ontwikkeling groep van 6 ontwikkelaars.
februari 1999 - juni 1999 Ontwerpen van OO domain model voor een virtuele bank. Implementeren van een OO development methodologie, evaluatie van OO case tools, mentor ontwikkelaars in OOA&D, use case ontwikkeling en Xtreme Programming.
april 1997 - januari 1999 Smalltalk Ontwerpen en ontwikkelen van een Smalltalk/Gemstone healthcare administratie en eisenapplicatie voor een medisch administratiekantoor. Initiële Business Process Re-engineering. Bepalen scope van releases en iteraties. Analyse en object modellering in ObjectTeam/COOL:Jex, schrijven van gedetailleerde use cases, ontwerp van gebruikersschermen, opstellen van test matrices, systeemtest en mentor junior analist. Leiden van een ontwikkeling groep van 12 ontwikkelaars.
januari 1996 - juni 1997

december 1993 - juni 1995

Ontwikkelen van verscheidene functies van een administratie- en bedrijfsbeheer systeem voor Arvin Z.A. een fabrikant van auto onderdelen. Ontwikkeling in Rascal, een OO ontwikkelingsomgeving, met Informix.
juli 1995 - december 1995 Analyse en implementatie van een GIS systeem voor Oryx Energy Corporation, London, U.K. Analyse, customization en implementatie van personeelsadministratie sisteem.
april 1993 - juni 1995 Docente Informatiesystemen aan de Universiteit van Kaapstad aan 1ste - 4de jaar studenten.
november 1994 - juni 1995 Samenstellen en doceren van OOA&D cursussen aan diverse klanten
januari 1985 - maart 1993 Ontwerpen en ontwikkelen van diverse Client/Server en IBM mainframe applicaties voor een grote uitgeverij.

Software & Hardware omgevingen

Programmeertalen en ontwikkelomgevingen Smalltalk (VisualAge), RASCAL, PowerBuilder, Visual Basic, MS Access, Clipper, SQL, AS, IDEAL, C, PL/1, REXX
Case tools Rational Rose, ObjectTeam (COOL:Jex), Oracle Designer/2000
Databases DB2, Oracle, Gemstone, SQL/DS, Datacomm DB, Informix, SYBASE
Operatingsystems MS-Windows, DOS, HP/UNIX, VM/SP

Persoonlijke gegevens

Geboortedatum 3 februari 1964
Burgerlijke staat Ongehuwd
Opleiding 1982-1984: Bachelor of Commerce (Universiteit van Stellenbosch, Z.A.)
1994-1994: Bachelor of Commerce (Honours) Informatiesystemen (Universiteit van Kaapstad, Z.A.)
Moedertaal Afrikaans
Andere talen Engels (Uitstekend)
Nederlands (goed)
Nationaliteit Zuid Afrikaanse

Andere CV's

OO Architect Henk Jan Nootenboom
IT Manager Henny Kok
TPF Assembler specialist Rob Hendriks