Huanggua Jiaorou

Gehakt met komkommer en gember
  • 2 uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 8 gemberbolletjes
  • olie
  • 400 gr rundergehakt
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels djahé
  • 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels currysaus
  • 2 dl bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • zout
  • 2 tomaten ter versiering
  1. Snipper de uien en knoflook.
  2. Boen de komkommer schoon. Verwijder de uiteinden. Snij schuine, dunne plakken.
  3. Snij de gemberbolletjes in reepjes
  4. Laat de olie heet worden en roerbak het gehakt totdat het kleur krijgt.
  5. Roerbak de ui en knoflook een minuut mee
  6. Voeg toe: de 4 eetlepels gembersiroop, de 2 theelepels djahé, de 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus, de 2 eetlepels droge sherry, de 2 eetlepels currysaus en de 2 dl bouillon. Blijf roeren.
  7. Doe de komkommerplakken erbij en laat het nog een minuut of 5 pruttelen.
  8. Maak de maïzena aan met wat koud water en voeg het toe. Blijf roeren totdat de saus gebonden is.
  9. Voeg de gember toe en naar smaak nog wat zout.
  10. Versier het gerecht met wat gesneden tomaten.