- 2 uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 komkommer
- 8 gemberbolletjes
- olie
- 400 gr rundergehakt
- 4 eetlepels gembersiroop
- 2 theelepels djahé
- 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels currysaus
- 2 dl bouillon
- 1 eetlepel maïzena
- zout
- 2 tomaten ter versiering
|
- Snipper de uien en knoflook.
- Boen de komkommer schoon.
Verwijder de uiteinden.
Snij schuine, dunne plakken.
- Snij de gemberbolletjes in reepjes
- Laat de olie heet worden en roerbak het gehakt totdat het kleur krijgt.
- Roerbak de ui en knoflook een minuut mee
- Voeg toe:
de 4 eetlepels gembersiroop,
de 2 theelepels djahé,
de 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus,
de 2 eetlepels droge sherry,
de 2 eetlepels currysaus
en de 2 dl bouillon.
Blijf roeren.
- Doe de komkommerplakken erbij en laat het nog een minuut of 5 pruttelen.
- Maak de maïzena aan met wat koud water en voeg het toe.
Blijf roeren totdat de saus gebonden is.
- Voeg de gember toe en naar smaak nog wat zout.
- Versier het gerecht met wat gesneden tomaten.
|