Tempo

Tanah Rata, maandag, 12 januari 2004
Het is stil bij de Parit Falls. Het water ruist. In de verte klinkt een vogel. Er dartelen wat vlinders om elkaar heen. Verder is het rustig.

Een paar kilometer verderop lopen Chinezen een rondje golf. Het is aardig om even naar te kijken, maar het is mij al te actief. Het bankje bij de Parit Falls is zo'n beetje m'n vaste stek geworden. Een enkele toerist wandelt langs, spoor 4 volgend. Dhr. Mogan gebruikt hier een publieke schuilplaats voor de regen als sales office voor z'n jungle trips.

M'n tempo wordt alsmaar lager. Een bezoek aan de vlinder boerderij (.../cameron/...) was zo'n beetje het meest actieve onderdeel van de afgelopen week. De dag begint met wat roti canai (geocities.com/...) voor ontbijt, inslaan van water en wat wandelen door de jungle. Dat is het plotseling al weer avond.

Hoe lager m'n tempo, des te sneller lijken de dagen voorbij te flitsen. Om nog wat langer van m'n vakantie te genieten gaat m'n tempo dus wat omhoog. Vandaag verlaat ik de hooglanden, richting Kuala Kangsar (.../KualaKangsar), de stad van de sultan van Perak.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom