Verhuis

vrijdag, 31 december 2004
M'n agenda loopt ten einde. 2004 zit er bijna op, het is een mooi jaar geweest: Het is ook mooi geweest voor het jaar. De dagen hebben hun kortste tijd gehad, maar de winter zit nog midden in de donkerste weken. M'n kunstzon maakt me nog wel elke ochtend wakker, maar dat is slechts om in een ritme te blijven.

De administratie van 2004 is gesloten. 2005 is nog leeg en dat blijft ook een paar weken zo. Het is de hoogste tijd om Mata Hari op te zoeken. Of en waar ik de jaarswisseling zal vieren is moeilijk te voorspellen, waarschijnlijk weet ik het zelf niet.

Vandaag, op oudjaar vlieg ik tegen de tijd in, dwars door tijdzones en zal middernacht daardoor waarschijnlijk missen. Het vliegtuig zal in een nieuw jaar landen terwijl Nederland nog in 2004 leeft. De tropenzon zal de winter uit mijn hersenpan schijnen.

Het werk gaat door, maar in een aangenamer klimaat met een mee-soup op loopafstand. Komende weken kunt u mij alleen per email bereiken.

Daarna houdt de overwintering op en begint de vakantie. Warm hoogtepunt wordt Ayer's Rock, midden in de outback van Australië. Dat behoorlijk ver van huis, veel verder lukt niet. Op de terugweg weer wat zon pakken in Maleisië en dan mag ook van mij het nieuwe jaar in Nederland beginnen.

Ondertussen zal m'n huis een nieuwe keuken, badkamer en toilet krijgen. Dat wordt dus een soort aankomst in een nieuw huis. Ik ga niet op vakantie, ik verhuis wekenlang, neem minimaal spullen mee en toch is bij aankomst alles weer op z'n plaats!

Alvast een selamat tahun baru.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom