Bijzonder

MH122 SYD KUL, 14 februari 2005
Ik heb genoten van het rondje Uluru, niet alleen door de rock, maar ook door het gezelschap. Mijn karakter is INFP. Ik geniet meestal in alle rust, op eigen kracht. Groepspret is normaal niet aan mij besteed. Maar de 500 km van Alice Srings door de woestijn naar Uluru was me te moeilijk. Dus ja, deze solitaire brombeer heeft zich voor een driedaagse tour ingeschreven en er nog van genoten ook. Hoe kan dat?

Northern Territory

Tja, het centrum van Australië is fantastisch. De outback is hard, maar aangenaam, met een heel eigen karakter. Het Northern Territory is Australischer dan Australië zelf. Deze blokes willen geen staat zijn, dan lijken ze te veel op de buurstaten West-Australië, Zuid-Australië en Queensland. Het Northern Territory is apart, maar Noord-Austrlië zou niks bijzonders zijn.

De groep

De groep was een wonderlijk samenraapsel van mensen, krachtig bijeengebracht door een gemeenschappelijke interesse: het rode centrum van Australië
Diletta en Antonio zijn de sterren van het gezelschap.

Zij stralen, want ze gaan trouwen, ergens op een tropisch eiland in de Stille Oceaan. Deze Italiaanse sterren doen alles met een vanzelfsprekende stijl die wij Noord-Europeanen nooit en te nimmer zullen evenaren.

Kalu, een Française uit Parijs, gewend aan comfort, goede wijn en Franse feesten.

Zij is de verbindende schakel tussen Engelssprekenden en de Italianen. Haar vertalingen, van Engels naar Engels, zijn hilarisch, komisch om te horen, maar bijzonder effectief. Zij slaagt er in haar eentje in om de communicatiekloof te overbruggen.

Lizi, een dame uit Londen, op een grote reis van Nieuw-Zeeland, Australië, Vietnam en Zuid-Afrika.

Zij legt in haar eentje de verbinding tussen alles en iedereen. Met haar positieve instelling slaagt ze erin om een dame met hoogtevrees door de Kings Canyon te praten. Dat is op zich al bijzonder genoeg, maar het gaat verder. Die beklimmingen en afdalingen worden een feestje en dat allemaal alsof het niets bijzonders is.

The English flying sisters zijn al maanden op wereldreis.

Hun bijnaam ontstaat na hun woeste helikoptervlucht zonder deuren. Ik heb genoten van hun bijzonder Britse onderkoelde humor.

Lynn en haar Noorse moeder Karin, die pas de dag ervoor in Sydney geland is, rechtstreeks de hitte in vanuit de koude Noorse winter. Aan haar glimlach, vermogen om te genieten en doorzettingsvermogen bewaar ik bijzondere herinneringen. En dan natuurlijk Carl, de Aussie gids van Sahara, super relaxed, gevoel voor humor, teambuilder, meester-kok op BBQ en kampvuur, en de meest koele chauffeur ooit, die 3x precies op het juiste moment linksaf slaat op een reis van ruim 1.200 kilometer.

Bijzondere mensen rond een bijzondere rots in een bijzonder territorium. Die drie tour-dagen waren een genoegen voor deze anders zo solitaire brombeer en dat is bijzonder.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom