Maandag, 15 augustus 2005

Vrijwilliger

kikker De kikker is met vervroegd pensioen. Het amfibie heeft me bij aardig wat moeilijke puzzels geholpen, maar nu staat hij permanent op het droge.

Het beestje staat er wat triest bij. Het werkloze leventje kan hem kennelijk niet boeien. Hij mist z'n natje, heeft een overdaad aan droogje.

De reden voor de kikker's vervroegd pensioen is een modernisering van m'n badkamer. Daar is afgelopen winter een nieuw bad ingezet. Het bad is wat breder dan z'n voorganger. Er gaat dus meer warm water in, dat langer nodig heeft om af te koelen.

De opvolger van de kikker is een strak vormgegeven stop. Er zit een grote draaiknop bij, met de tenen bedienbaar. Erg mooi allemaal, maar super saai. Logische puzzels laten zich wat moeilijk kraken met een gladde ronde schijf. Ik mis m'n kikker met al z'n complexe vormen.

Na een half jaar aanmodderen kan de kikker m'n getob niet langer aanzien. In een onbekwaakt ogenblik is hij terug het bad in gesprongen. Die gladjakker van een schijf heeft hij er rap uit gewerkt.

Wanneer het afgekoelde water nu het bad uit loopt, laat de kikker weer luidkeels z'n tevredenheid horen. Hij heeft z'n natje en z'n droogje weer terug, kwaakt van tevredenheid. Heringetreden als vrijwilliger, mooi toch, lol in je werk?

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom
Advertentie e-pressing.com: La solución inteligente con los impagados