9 januari 2007

Dieven

De tas van de tuinman is gestolen. Op het dak van het hotel zat de dief op z'n gemak die tas door te vlooien. De identiteitskaart vloog als eerste de lucht in. De portemonnaie was nog het interessants. Met 400 ringit verdween de dief tussen de bomen richting oerwoud. Het dievenspoor volgen mocht niet baten. Het geld blijft zoek.

De politie doet niets tegen deze dieven, zelfs als ze in een groep op klaarlichte dag door de stad lopen. Dievenbendes zijn het en ze worden steeds brutaler. Ze zijn niet eens aanspreekbaar.

SUMit heeft een dependance geopend op het overdekte terras van het hotel. Ik werk hier op m'n gemak aan nieuwe releases van de SUMit roostersoftware. Het is lekker ongestoord werken zo in de schaduw, met uitzicht op de prachtige Lake Gardens en Bukit Larut. Langzaam maar zeker werk ik me door een dikke stapel commentaar heen. De functie psycholoog Leonard Verhoef heeft een dikke stapel aanbevelingen geschreven. Daar werk ik me langzaam maar zeker door heen.

De zweetfles heeft Maleisië bereikt en staat onder handbereik. De laptop heeft stroom. Een Chinese kapster heeft m'n warme krullen weggeknipt. Er waait hier een prettig koel briesje. In korte broek, T-shirt en slippers is het hier goed uit te houden. De eerste tropen software release staat online.

Boven me klinkt een luid gebons. De dieven zijn op het golfplaten afdak gesprongen. Ze lopen langs m'n kamer en kijken me brutaal aan. Eentje klimt in een boom om m'n laptop wat beter te bekijken.

Aj, die bende komt nu wel erg dichtbij. Ik stop m'n mobieltje en radio in m'n tas en zet m'n voet er demonstratief bovenop. Zo, knappe dief die daar nog iets uit weet te pikken.

M'n gehuurde fiets staat veilig binnen. Al m'n ramen en deuren zijn dicht. Ik heb niet zoveel spullen bij me, alleen het hoognodige. M'n T-shirts zijn vast niet interessant. Zelfs de grootste dief verzuipt erin.

De dievenbende klimt over de afrastering van het restaurant en verdwijnt uit m'n beeld. Ik neem nog een slok koel water ne concentreer me weer op de roostersoftware. Één vraag blijft me wel door m'n hoofd spoken: Wat moet die troep apen met 400 ringit?

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom