Bel Air National Park, 20 maart 2007

Lappendeken

Deze reis loopt ten einde. Vanmiddag vliegt Malaysia Airlines terug naar Kuala Lumpur. Dat wordt een mooie vlucht, vanaf Adelaide dwars over Australië. Het is een mooie reis geweest. Taiping is m'n vaste basis, als ik niet thuis ben. M'n kantoor daar was het terras van de Casuarina Inn, met prachtig uitzicht.
Het Northern Territory is lekker warm en heerlijk rustig. Het Top End bevalt me. Het wet season was nog wel wat te nat voor de Katherine Hot Springs. Die waren nog overstroomd, meer modderpoelen dan badderplaats. Dank aan Glen Bird voor zijn Katherine internet service in Katherine en uitleg over de Aboriginal cultuur.
In Katherine is weinig te doen. Daarom is het een perfecte plek om heerlijk rustig te puzzelen over het SUMit on line roosterprogramma. De GUI ontwerp adviezen van functie psycholoog Leonard Verhoef hebben me aardig bezig gehouden. Zijn motto: Schermontwerpen moeten de mens passen zoals een handschoen een hand. De mogelijkheden van hand, oog en brein zijn voor hem de basis van ontwerp.
Het oog ziet alleen scherp met een klein centraal stuk. Lange zinnen vragen daarom vermoeiende oogbewegingen. Kranten houden hun kolommen smal. Dat is prettig, geeft minder oogbewegingen. Zouden boeken ook in smalle kolommen moeten? En on line columns als deze ook? Is het makkelijker om een lappendeken van zinnen te lezen? Zodra ik terug in Nederland ben zal ik het eens vragen.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom