31 mei 2007

René Nossin

Neem me de vliegtuigen, gebouwen en alles af, maar laat me mijn mensen houden.
Dan beginnen we gewoon opnieuw en we zullen weer succesvol zijn.

Foto's

Pensioenfeestje
31 mei 2007

Deze uitspraak van Sergio Orlandini staat voor mij model voor een prettige managementstijl. Natuurlijk heeft een luchtvaartmaatschappij vliegtuigen nodig, maar het is niet de kern.

Als mensen fluitend naar hun werk gaan en ook weer fluitend naar huis, dan is het met de rest ook wel goed. Enthousiasme is de meest kritische succesfactor.

Bizarre projecten

René, ik heb onder jouw leiding een aantal onmogelijke projecten mogen doen:

Koppeling CARGOAL - FDC


met Freight Status Update berichten

Edifact Rule Database Maintenance


in samenwerking met Swiss Air, British Airways en Software Alliance Malaysia in Kuala Lumpur

CHAIN


Cargo Hub Advanced Information Network, BAA en BSD

Automatic Queue Processor (AQP)

het baanbrekende expert systeem voor vrachtreserveringen

Special Cargo Queue Processor

voor dieren en perishables.

Flight Runner

Prijzen voor vrachtruimte aanpassen met voorspellingen
Die projecten gingen fluitend en met groot enthousiasme. Vooral de kunstmatige intelligentie projecten gingen vlotjes. Dat was destijds in Smalltalk, met de toen nog revolutionaire Object Oriëntatie. De commerciële cargo afdeling was razend enthousiast. AQP alleen bracht geloof ik al 60 miljoen extra jaaromzet binnen. De Flight Runner iets van 20 miljoen. Tralala.

Je bood me gelegenheid om zelf aquisitie te doen. Dat ging lekker, de groep enthousiaste gebruikers groeide als kool.

Circusdirecteur

René, je moet het zwaar gehad hebben als m'n projectleider. Kortom, je zult buiten mijn blikveld heel wat plooien glad hebben moeten strijken. Dank daarvoor.

Om me heen zag ik de andere projectgenoten ook fluitend hun werk doen. Daar zaten nog meer eigenwijze, aparte figuren tussen. René, je hebt ooit eens verzucht: HJ, ik ben hier geen projectleider, maar circusdirecteur van dit zooitje. En het gaat nog allemaal goed ook. Hoe is dat toch mogelijk?

Vrijheid en vertrouwen

Tja, hoe was dat mogelijk? Het boek In Search of Excellence In Search of Excellence was destijds populair. Het beschrijft soortgelijke chaotische taferelen achter de schermen bij allerlei topbedrijven. Het boek sluit mooi aan bij de woorden van Orlandini. Geef toppers de vrijheid en het vertrouwen en ze zullen excelleren, succes hebben. Of je dat boek destijds gelezen hebt weet ik niet. Misschien heb je wel stiekem onder pseudoniem meegeschreven.

Dus ja René, je was een circusdirecteur, maar wel van een wereldshow, met allemaal topartiesten. Dat was geen toeval. Succes komt nooit vanzelf aanwaaien. Kwaliteit trekt kwaliteit aan.

Happy landings

Het wonderlijke was dat jouw projectleiderschap vanzelf leek te gaan. Je was een meester in succesvol delegeren. Nossini Airways kon waar dan ook in de lucht hangen, alle projecten gingen vrolijk door.

Als Cor Schrama het Nossini Airways has landed door de gangen schalde, klonk dat als een verheugd welkom. Hoera, onze projectleider is er weer, maar laat hem nog even met rust. Hij moet nog bijkomen van z'n laatste reis.

Voor mij is de KLM al dik een decennium verleden tijd. Ik kijk er nog steeds fluitend op terug. Het was een mooie tijd. Achteraf gezien is het een perfecte voorbereiding geweest op m'n zelfstandig ondernemerschap.

Geniet van je pensioen René. Mocht Nossini Airways in Maleisië of Australië landen, klop gerust eens aan bij een lokale SUMit software development dependance. Ik zal je met vlag en wimpel binnen halen, met veel plezier wat accommodatie voor je regelen. En in SUMit headquarters ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Nossini Airways 3105 prepare for next take off on runway 07. Many happy landings!

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom