2. Rapid Application Development (RAD)

De tweede fase van het project is RAD, Rapid Application Development. Dit is een snelle manier van systeem ontwikkelen waarbij gebruikers zeer nauw betrokken zijn. De RAD fase begint met een analyse van bedrijfsregels, de manier van werken, de gebruikte gegevens en bestaande systemen.

Na 3 tot 5 iteraties van een prototype zijn gebruikers tevreden met een ontwerp Gebruikers en SUMit ontwerpen samen de gewenste functionaliteit. De gebruikers krijgen snel een goed beeld van het toekomstige systeem aan de hand van papieren prototypes. Hun commentaar en kritiek leiden tot een aantal nieuwe ontwerpen. Meestal zijn gebruikers tevreden met de derde tot vijfde versie. Deze iteratie verhoogt de kwaliteit van het ontwerp in een vroeg stadium van het project.

Daarna bouwt SUMit het systeem, module voor module, met behulp van moderne object-georiënteerde technieken. Gebruikers krijgen training-on-the-job, telkens als een module gereed is. Parallel hieraan bouwt SUMit interfaces met bestaande computer systemen.

De gehele RAD fase duurt maximaal zo'n twee à drie maanden.

Zodra alle software gereed is volgt de laatste fase: Implementatie.