24 april 2006

Ontstoft

Hoera, er komt weer muziek uit m'n CD speler.

Reparatie TV's, Video's, CD spelers

Service Centrum Gouda

www.scgouda.com

Raam 184, 2801VN Gouda

Jarenlang heeft die CD speler staan verstoffen. De lens was versleten. Ik had de tijd niet om het apparaat te laten repareren. Die tijd heb ik nu eigenlijk nog niet, maar het is me wel best. CD's spelen op een laptop is eventjes leuk, maar zelfs voor mij wordt dat na jaren een te mager alternatief.

Het is flink zoeken voor me naar een reparateur.

Kennelijk is reparatie van een CD speler geen populair onderwerp in Gouda. De enige reparateur die ik vinden kan is het Service Centrum Gouda.

De reparateur geeft me een schatting van de kosten. Ja, ik weet het. Het apparaat is oud, waarschijnlijk al een jaar of 15. Economisch gezien zou ik die oude CD speler eigenlijk moeten afschrijven, maar het apparaat bevalt me wel. Wat de CD speler zo aardig maakt: Er kunnen 5 CD's tegelijk in. Dat betekent urenlang muziek naar eigen smaak, een soort privé radio, terwijl ik rustig onderuit kan met een dikke zaterdagkrant en een whiskey. De reparatie lukt. Een paar dagen later ziet de speler weer scherp met een nieuwe lens.

John Williamson vult nu m'n huiskamer met z'n Chandelier of Stars.

Het is nu alsof Australische outback een beetje met me mee is gereisd naar Nederland. De nieuwe muziek van John Williamson wisselt af met die van andere artiesten. Die lagen aardig onder het stof, maar ze klinken alsof ik hen gisteren nog gehoord heb.

Sommige van die oude nummers ben ik in de loop der jaren compleet vergeten. Die muziek is dus ook nieuw voor me, omdat die zo oud is. Zonder stof en ontstoft klinken mij beide als nieuw.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom