Object Oriented Programming Links

10 Java regels Java J2EE Frequently Asked Questions
java.sun.com/j2ee/faq.html
Wat is J2EE? Wat zijn de voordelen?

Dank aan Mark van Dijk voor deze link.


10 Java regels 10 gouden Java regels
(java-zone.com/.../top10/)
Software op tijd af, met de juiste kwaliteit en duurzaamheid. Dat is een doel van veel projecten, maar door tijdsdruk komt het er vaak niet van. Het kan wel. Pas 10 gouden Java regels toe.

Dank aan M. Scager en M. van Dijk (devote.nl) voor deze link.


Thinking Thinking in Java
(64.78.49.204)
Thinking in Java is een klassieker voor Java programmeurs. Oude versies van het boek zijn online te downloaden.

Dank aan Michiel Scager voor deze link.


10 Java regels Scott Ambler's Online Writings
Scott Ambler's Online Writings
Veel informatie over OO, over Java standaards en een generieke oplossing voor persistency van objecten.
Smalltalk Smalltalk
(smalltalk.org)
Smalltalk Industry Council Smalltalk is een moderne object-georiënteerde taal. In 1960 was Smalltalk haar tijd al ver vooruit met automatisch memory management en een 100% pure OO benadering, zelfs voor integers, strings en characters.

De taal is bijzonder productief, vooral in handen van een ervaren Smalltalker. Met Smalltalk is het mogelijk om systemen te bouwen die met conventionele talen onmogelijk blijven.


Object Studio Object Studio
(cincom.com/...)
Object Studio is een 100% OO Smalltalk ontwikkelomgeving. De tool leent zich perfect voor Client-Server applicaties omdat het alle populaire databases ondersteunt op een aantal platforms (OS/2, Win3.11, Win95 & NT). De tool is bovendien geschikt om te interfacen met conventionele legacy systemen.
Smalltalk Industry Council Java Message Board
(perryland.com/...)
Heeft u vragen over software ontwikkeling met Java? Misschien staat het antwoord al op dit prikbord. U krijgt meestal snel antwoord op uw vragen.
Bitter EJB Bitter EJBBitter EJB
(Bol.com/...)
Bruce Tate en co autheurs bieden uitstekend advies over EJB's voor ervaren software onwikkelaars. Ze beschrijven wat wel en niet te doen in design patterns and anti patterns.
SUN's Java Sun's Java
(sun.com/java)
Java is het jonge, sexy zusje van de OO familie. Al na enkele jaren is deze taal ongekend populair en met goede redenen:
  • Bedrijven met een grote diversiteit aan computersystemen profiteren van het platform onafhankelijke karakter van JAVA. Sun's Java Java draait oa op Linux, Apple, Windows, OS/2 en Unix.
  • Java biedt mogelijkheden tot e-commerce door middel van servlets met JSP (java.sun.com/.../jsp)
  • Java biedt een goede ondersteuning voor Object Oriëntatie.
De website van SUN biedt onder andere de laatste ontwikkelingen op JAVA gebied.
PHP OO Tutorial OO programmeren met PHP
(phpbuilder.com/...)
PHP ondersteunt Object Oriëntatie volledig, met classes, encapsulatie, polymorfisme en overerving. Het biedt zelfs late binding, net als Smalltalk.

PHP kan ook java classes aanroepen, zie onlamp.com/...


OO Object Oriëntatie
SUMit gebruikt Object Oriëntatie om software te bouwen die anderen voor onmogelijk houden. OO verkort de ontwikkeltijd, levert betrouwbaarder software en maakt herbruik eenvoudig. Een korte uitleg van de OO principes encapsulation, polymorphism en inheritance.
Smalltalk mankracht Smalltalk mankracht
Smalltalker nodig? Rent-a-brain! SUMit detacheert ervaren Smalltalk mankracht met een ruime ervaring in deze pure OO taal.
Java mankracht Java mankracht
Wat Java mankracht tekort? Op zoek naar OO expertise? SUMit levert Java mankracht op detacheringsbasis met ervaring in 100% pure Java.