Systeem Analyse Links

OO Analyse en Design methodes Analyse en Design methodes
(mini.net/cetus/...)
Een goed overzicht van diverse methodes en technieken. De site heeft een uitgebreide lijst met Object-georiënteerde Analyse methoden. Voor Schema technieken en notaties biedt het ook een aardig overzicht.
TNF Derde Normaal Vorm
(oden.csom.umn.edu/...)
De normalisatieregels van Codd zijn heilig bij het ontwerpen van een relationele database. Verspreid het woord: "De sleutel, de hele sleutel en niets dan de sleutel, zo waarlijk helpe mij Codd".

Voor een Object-georiënteerde analyse zijn de normalisatie regels een uitstekend begin.


Entity Relationship Diagram Entity Relationship Diagram
(...utwente...)
Een Entity Relationship Diagram beschrijft de datastructuur van het relevante deel van de werkelijkheid. Er zijn diverse notaties gangbaar waaronder die uit de Business Area Analysis (BAA) van de Information Engineering Methodology (IE).
SUN's Java Extreme Programming
extremeprogramming.org
Een introductie en overzicht van een lean-and-mean manier van software ontwikkelen. OO talen als Smalltalk en Java lenen zich bijzonder goed voor deze aanpak.

Zie ook martinfowler.com voor een reeks artikelen over XP.

Baie dankie aan Antoinette Coetzee voor deze links.

UML Distilled UML Distilled
(Bol.com/...) UML Distilled, by Martin Fowler
Martin Fowler geeft in dit handzame boek een uitstekend overzicht van de UML diagrammen. Het boek is een perfect naslagwerk voor ervaren OO analisten die snel UML diagram conventies willen opzoeken.
OOA, Object Oriented Analysis OOA, Object Oriented Analysis
(Bol.com/...)
OOA by Coad & Yourdon De OOA (Object Oriented Analysis) volgens Coad en Yourdon (...utwente...) is voor velen de standaard werkwijze. Hun boek beschrijft manieren om klassen en objecten te onderkennen. Het geeft richtlijnen voor het definiëren van attributen en methoden binnen object klassen.
RAD Rapid Application Development
(developer.ibm.com/...articles...)
Rapid Application Development SUMit werkt volgens RAD, Rapid Application Development. Gebruikers zijn nauw betrokken bij het ontwerp. In een aantal iteratieslagen werken gebruikers en automatiseerder samen aan een optimaal product. De kwaliteit van het systeem is hoger.
Report How to write a report
(asktog.com/...)
Hoe kan een analist een kritisch rapport schrijven zonder gelyncht te worden door de opdrachtgever? Tog geeft het antwoord: begin altijd met iets positiefs.
Analyse mankracht Analyse mankracht
Op zoek naar Systeem Analist met ervaring in Object-georiënteerde methoden? SUMit levert hoogwaardige mankracht op detacheringsbasis