Katherine, donderdag 2 maart 2006

Reparatie

Australië is dunbevolkt en de meeste Australiërs wonen aan de Oostkust. De rest van het land is dus nog leger.

Het Northern Territory was ooit een stuk land dat niemand wilde hebben. Het was te woest voor blanken om in te wonen.

De Aboriginals waren zo'n 60.000 jaar lang de enige bewoners en dat heeft zo z'n voordelen.

Ben Thompson

Computer reparatie Katherine

NT Technology

Shop 1/54 Katherine Terrace
Katherine NT0851
www.nt-tech.com.au
Directions
  1. Stuart Highway heet in Katherine: Katherine Terrace.
  2. Vanuit het zuiden komend is NT-Technology aan de linkerkant van de weg.
  3. Parkeer tussen stoplichten en de rivier.
  4. NT-Technology is naast Subway, een prima plek om te lunchen.
De territorians zijn erg trots op hun territory. Ze willen geen staat worden zoals de andere delen van Australië. Staten hebben ze in Australië al genoeg, zo is hier de mening. Want staten hebben belachelijke dingen, zoals maximum snelheden. Dat schiet toch niet op als je van Alice naar Darwin moet rijden? Afstanden worden hier in uren gemeten en die afstand is relatief, hangt af van hoe snel je auto kan en hoe lang je onderweg pauzeert.

Er zijn hier wel steden, maar in Europese ogen zijn die klein:

  1. Darwin is OK om een dag of wat te blijven. Het is de grootste stad van het Territory met een centrum van wel 6 straten breed.
  2. Alice Springs is de tweede stad.
  3. Katherine is de derde stad. Het centrum is hier 1 straat en dat is gelijk de snelweg.
Ik geniet van het tropische Katherine. Ja, het is hier warm en vochtig. Maar het is hier prima uit te houden: Rustig aan doen, veel water drinken, in de schaduw blijven en vooral niet druk maken. Sit back and relax lijkt hier uitgevonden. Dat komt goed uit want m'n computer is stuk.

Verrassend genoeg heeft het centrum van Katherine diverse computer winkels. NT Technology is de Dell specialist. Kennis van laptops hebben ze genoeg, het zijn de onderdelen die tijd vragen. Die moeten uit Kuala Lumpur komen. Dat lijkt ver weg, maar Kuala Lumpur is dichterbij dan Sydney.

Een paar dagen na m'n tour door de natuurparken Litchfield, Nitmiluk en Kakadu komt het verlossende telefoontje: het nieuwe moederbord is gearriveerd. Nog geen dag later is m'n laptop gerepareerd. M'n dank aan reparateur Ben Thompson en collega's van NT Technology is groot.

SUMit development kan weer naar hartelust maatwerk planningsoftware ontwikkelen. Tha mate, g'd on ye! Het territory en de territorianen kunnen voor mij niet meer stuk.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom