Taiping, 21 maart 2006

Breedband

M'n voet voelt een stuk beter na de behandeling door de dokter. Braaf loop ik nu op schoenen en slik ik de vier verschillende soorten pillen volgens het voorgeschreven schema. Waar elke pil voor is weet ik niet meer, dat verhaal was me te ingewikkeld om te onthouden. Maar de pijn zakt, al is het nog wat moeilijk om te lopen. De Punjabi dokter in de Klinik Ra'yat doet uitstekend werk.

De Casuarina Inn ligt wat buiten het centrum. Normaal loop ik hier 's ochtends een rondje langs Lake Gardens, krantkiosk, roti canai ontbijt, internet café en supermarkt. Zo halverwege de ochtend loop ik dan terug en begint m'n werkdag, terwijl de klanten in Nederland nog slapen.

M'n zere voet doorbreekt die vaste routine. Het lukt me wel om naar de stad te strompelen, maar ik voel dat het de wond geen goed doet. De makkelijkste oplossing is: niet meer lopen.

Kampung Hijau (Groen dorp)
  • Natuur excursies
  • Fietsverhuur
+60 12 619 5432
Het hotel heeft een goed restaurant, met fraai uitzicht op Lake Gardens en de jungle op de bergen erachter. Het is prima uit te houden op het terras, met oordoppen om het lawaai van de oorverdovende TV wat te temperen. Het enige gemis is een internet verbinding om vragen van klanten te beantwoorden.

De fiets van de schoonmaakdame kan ik alleen lenen als ze hier op dienst is. 's avonds fietst ze er zelf op naar huis. Voor een vroeg ontbijt is die fiets dus niet beschikbaar. Bovendien hou ik ervan om onafhankelijk te zijn.

Het lukt niet om een fiets voor een paar dagen te lenen. Een fiets huren lukt wel. Het is een antiek model, een damesfiets met een schattig mandje voorop. Het is wat anders dan de stoere mountain bike uit Katherine, maar het voldoet.

Een antieke damesfiets met een mandje is niet echt een breedbandverbinding, maar voor mij is het een hoge snelheid connectie met de rest van de wereld. M'n klanten in Nederland zijn net op kantoor als ze vroeg in de Maleise avond per email antwoord krijgen.

Tot de volgende noot,
Henk Jan Nootenboom