Muisvoet

Maandag, 12 april 1999
Autorijden is nodeloos ingewikkeld.
handen autorijder schakelen
koppeling voeten autorijder rem, gas
Schakelen vergt een beweging in twee en soms zelfs drie dimensies. Voor een hogere versnelling soms naar achteren of in een zigzag naar rechts voor. Voor de vijfde versnelling zelfs soms een beetje naar beneden. Om het extra ingewikkeld te maken zit het versnellingspookje ook nog eens ver weg van het stuur. Waarom zo moeilijk?

De voeten hebben het ook niet makkelijk. De rechtervoet van een autorijder moet gas geven en remmen. Voor een plotselinge rembeweging moet de voet een vreemde U-bocht maken. Eerst naar boven, van het gas af, dan naar links, tastend naar de rem en dan weer naar beneden om te remmen. Het vraagt om ongelukken.

koppeling handen motorrijder gas, voorrem
versnelling voeten motorautorijder achterrem
De voeten van een motorrijder hebben het makkelijker. Elke motorrijdersvoet beweegt in slechts één dimensie, omhoog of omlaag. De linkervoet tikt naar boven voor een hogere versnelling, omlaag voor een lagere. Makkelijk en natuurlijk. Twee keer tikken om een versnelling over te slaan. Die eenvoud is een goeie zaak, want voeten zitten buiten gezichtsbereik. Al het voetenwerk gaat dus “op de tast”, met schoenen of dikke laarzen als extra handicap.

Ook de motorhanden bewegen in slechts één dimensie, maar voren of naar achteren. De rechterhand bedient de voorrem. Dat lijkt tegenstrijdig met gas geven, maar dat is het niet. Een mottorijder die naar de remhandel reikt draait vanzelf het gas dicht in één natuurlijke beweging.

qwert
asdfg
zxcv
handen computergebruiker yuiop
hjkl
bnm
click voeten computergebruiker scroll
Wat heb je hier als computer gebruiker aan? Kijk eens naar uw eigen voeten. Zou het niet aardig zijn om te scrollen met de rechtervoet? En voor een muis klik een tikje met de linker? Leuk, maar pas op voor overmatig gebruik. Hoedt u voor een muisvoet (rsi-center.com/...)!

Tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom