Lente

Maandag, 29 maart 1999
De zomertijd is al ingegaan, de lente is nog jong en Pasen komt eraan. De energie stroomt in grote golven door mijn lichaam. Alle vrouwen zien er fantastisch uit. Leve het voorjaar!

Het is al weer maanden geleden dat ik haar voor het laatst zag. De hoogste tijd dus voor een bezoekje. Ze staat al te wachten en roept me binnen. "Kom maar" roept ze. Ik stap haar kamertje binnen. "Ben ik de eerste vandaag?" "Nee, er was al een man voor je. Jij bent de tweede vandaag." Ik trek mijn jas alvast uit.

Ze lacht. De vorige klant lijkt alweer snel vergeten. "Ik ga je neer leggen" zegt ze en voegt de daad bij het woord. Mijn lichaam zakt onderuit. Timberland Ik lig achterover, volledig overgeleverd aan haar goede zorgen. Ze doet de lamp aan, gaat schuin achter me zitten en buigt voorover. Haar ogen naderen de mijne. Het zijn fraaie kijkers, prettig om in te kijken. O, wat is het is lente...

Behendig doet ze vers rubber om. Het is niet echt nodig. Met haar heb ik nog nooit bloederige toestanden meegemaakt. Het is echter wel zo hygienisch en goed tegen de AIDS. Het rubber zit wat strak, maar geeft nog genoeg bewegingsvrijheid. Ze buigt verder voorover. Ik voel hoe haar lichaam zachtjes tegen mijn hoofd aandrukt. Lente, o lente, voorlopig ga ik hier niet meer weg. Ze begint met m'n mond. Ik open mijn lippen. Haar handen zijn nu vlak bij mijn neus.

Even later voel ik het rubber naar binnen glijden. De latex lucht komt me tegemoet. Waarom zijn die dingen toch niet reukloos? "Hmm, dat is goed" hoor ik haar mompelen. Het is een wat rare situatie. Ik lig hier maar wat passief, terwijl zij lekker bezig is. Ze is snel en vakkundig, met een beperkt gebruik van hulpstukken. "Ik ben al bijna klaar", zegt ze al na een paar minuten en gaat weer rechtop zitten. Met een tissue veegt ze de boel een beetje schoon. "Anders loop je zo met een witte bek naar buiten" zegt ze zorgzaam. Ik geniet nog even van haar fraaie kijkers. Het is altijd lente, zingt het rond in mijn hoofd.

Ze trekt haar rubber handschoenen uit. Ik trek m'n jas aan en stap de behandelkamer uit. Bij de balie maak ik een nieuwe afspraak. Dag tandarts, tot in de herfst.

Prettig Pasen en tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom