Verlopen

Maandag, 11 februari 2002

Oud nieuws

De week is alweer voorbij en ik heb de krant van vorige week zaterdag nog niet eens uit.

De artikelen in deze krant zijn na een week al volkomen gedateerd. De krant ziet de wereld zoals die vorige week zaterdag was, een momentopname zonder weet van de afgelopen week.

Een columnist voorspelde bijvoorbeeld een gering aantal zaterdagse lezers. Hij was bang voor concurrentie van het koninklijk huwelijk op de televisie. Een achterhaalde voorspelling, juist de TV belangstelling voor het huwelijk viel wat tegen.

Zwanen verstoppen verkeer

Actueel nieuws: Er is nu buiten een kleine verkeersopstopping. Er lopen wat zwanen op de Groenhovenweg. Die beesten lijken in de war, de weg naar het water kwijt. Verdwaasd staan ze midden op de rijbaan het verkeer te blokkeren.
  • Wat doen die beesten in de bebouwde kom? Waarom zoeken ze niet de polder op?
  • Is hun brein nog afgestemd op een mensloze omgeving?
  • Zoeken zij de weidsheid van tientallen jaren geleden?

Dead links

Afgelopen week de SUMit site gecontroleerd op dode links, verouderde verwijzingen naar dingen die niet meer actueel zijn.

Een jaar of wat geleden kon ik die controle nog handmatig doen, maar de site is zo groot geworden dat handmatige controle ondoenlijk geworden is. Op internet gezocht naar een dead link checker en niets van mijn gading kunnen vinden. Dus handen uit de mouwen en zelf maar wat software geschreven.

Met name de pagina met web design links had nogal wat herstelwerk nodig. Maar eind goed al goed, alle links doen het inmiddels weer.

Zelfs dode links verlopen...

Tot de volgende week,
Henk Jan Nootenboom