Tok

Maandag, 5 juni 2000
In een hoek van het Lucky Star Restaurant te Rotterdam (www.goudengids.nl/...) heb ik een afspraak met 7 dames.
Aan tafel
vlnr: Gabriëlla, Esther, Yvonne, George, Georgette, Stefanie, Ester, Henk Jan.

Vergroot tot 633x538 (39KB)

Dat klinkt spannender dan het is. Al deze dames zijn familie, niet alleen van elkaar, maar ook nog eens van mij.

Deze bijeenkomst is een "Neven en Nichten avond". Op een oude familiefoto zit opoe met al haar kleindochters en één jongetje. Dat ene jongetje ben ik. De andere neven waren er toen nog niet. Ook vanavond zijn de nichten ver in de meerderheid. Ik ontwaar slechts één neef in het gezelschap. Ik ben de andere. Samen zijn wij 'de neven' voor deze avond, het kleinst mogelijke meervoud.

De dames kakelen er onderling lustig op los. Er is weinig veranderd in de loop der jaren. Het is verbazingwekkend hoe vrouwen rustig door kunnen kletsen, ook al zijn ze het al lang eens. Vrouwen praten dan ook niet om het eens te worden. Ze babbelen om hun onderlinge eensgezindheid te bevestigen. Tok, tok, tok, wat een kippenhok.

De dames kirren tevreden voor zich uit. Wanhopig gooi ik nog wat controversiële standpunten op tafel. Helaas, het damescollectief kent me al langer dan vandaag. Dit kippenhok laat zich niet door mij op de kast jagen.

De eensgezindheid gaat verder dan het gekakel. Ook de haardracht van de dames vertoont opvallend veel gelijkenis. Dit is geen afgesproken werk. De meeste nichten hebben elkaar al jaren niet meer gezien. Het is ook geen gevolg van mode. Een tafel verder vieren vriendinnen een vrijgezellenavond. Die dames lijken veel minder op elkaar.
Op de stoep voor de Lucky Star
vlnr: Gabriëlla, Esther, Yvonne, Stefanie, Georgette, Ester, George, Gabriëlla, Henk Jan

Vergroot tot 633x538 (43KB)

Dit moet wel een geval van inheritance zijn, zo concludeer ik stilletjes in mijn eentje. Meervoudige multiple inheritance zelfs, van verschillende grootouders. Ik probeer het maar niet te modelleren. Mijn geest talmt nu niet naar OO, meer naar spareribs, wat kip en een prettige rode wijn. Het eten komt eraan. De spareribs zijn erg populair. Hmm, de inheritance moet ook bij mij toegeslagen hebben.

Een aantal dames heeft een maiskolf besteld. Twee zussen delen innig tevreden een salade. Het wordt eventjes stil in het kippenhok.

Tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom

Met dank aan mijn nichten Esther & Ester voor de organisatie van deze geweldige avond.