Overnachten in Galway, Ierland?

Probeer Chrissie Tannian's B&B (Bed and Breakfast)
Prettige rustige kamers, met privé badkamer, slechts 6 minuten lopen van het centrum, 5 minuten van het strand.

30 Grattan Court (zijstraat van Griffin Road), Galway, Telefoon +353-91-582282

Groen

Maandag, 3 juli 2000
Ierland is groen. Al voor je arriveert komt het groen je tegemoet. Het logo van Aer Lingus (www.aerlingus.ie) is een groen klavertje. Aan boord is het groen. De luchthaven van Dublin is groen. Het is een prettig welkom, het begin van m'n Guinness kuur.

De Ieren lijken zo min mogelijk identiteit uit te willen stralen. De overheersende modekleuren zijn grijsachtig groen, mintgroen, groenachtig blauw en blauwachtig grijs. Een enkeling waagt zich in het lichtroze. Het doet wat pijn bij deze individualist, zoveel mensen die opgaan in de massa.

Verder niks mis met de Ieren trouwens. Een bijzonder prettig volk, relaxed, vriendelijk en ze houden wel van een pint of wat. Neem de tijd als je een Guiness bestelt. Het duurt een klein kwartiertje voordat zo'n kunstwerkje klaar is. Een Guinness lacht om de zwaartekracht, laat het naar boven regenen tot het helemaal opgeklaard is. Voor m'n kuur zit ik hier goed.

De zon schijnt. Net als vorig jaar verbrand ik. M'n rode huid steek fel af tegen het groenachtig groen. De Ierse zomer is kort. Enkele dagen later hult het land zich alweer in een grijsachtige sluier. De groene eilandjes in Loch Corrib (www.cse.bris.ac/ul/...) hullen zich in nevelen. dichtbij zijn ze nog groen. Hoe verder richting horizon des te grijzer ze worden. Komen daar in de verte nog stukjes van een monster boven water? De overkant is niet meer te zien.

Iets verderop, bij Ashford Castle (www.commercie.ie/ashford/...) staan wat Ieren onverstoord te vissen, regen of geen regen. Met hun grijsachtig groene outfit passen ze perfect in de omgeving.

Ierland is een kleurrijk land, vol individuen. Het duurde alleen even voordat ik dertig verschillende tinten groen kon onderscheiden.

Tot de volgende week.
Henk Jan Nootenboom