Koud

Maandag, 17 juli 2000
Ierland, vorige week: Er komt koud water uit de douche. Tja, daar sta ik dan, klaar om het zweet van het bolle lijf te spoelen, maar zonder warm water.

Het bedieningspaneel van de douche is onnodig complex. Één van de schakelaars heeft een rode en blauwe stand. Warm & koud denk ik. Mis! Het is één van de aan/uit schakelaars. Voor warm en koud moet ik aan een andere knop draaien. Maar dit geheel doet het niet want, buiten de douchecabine, ja zelfs buiten de badkamer zit nòg een aan/uit schakelaar, met een rood lampje. Die schakelaar had ik om moeten zetten, voordat ik hier in m'n blote billen stond.

Bierbuik Help, wat ingewikkeld allemaal. Ik wil geen aan/uit schakelaars, ik wil warm water. Twee knoppen voor de Co-Fu lijken me meer dan zat:

  1. één knop voor warm/koud
  2. en een ander voor hard/zacht.
Leuk bedacht, maar ondertussen is het water nog koud. Wat te doen? Hulp inroepen? Nee, dat is m'n eer te na. Met m'n blote bolle buik naar buiten? Ook geen optie. Me weer aankleden? Te lastig. Koud douchen dan maar? Ja, zo kort mogelijk en de volgende keer beter.

De vakantie is inmiddels alweer voorbij. In Ierland heb ik in het gras liggen schrijven aan een cursus efficiënt DB ontwerpen voor een potentiële klant (www.lankelma.nl).

De afgelopen dagen ben ik op SUMit HQ bezig geweest om die cursus in een HTML vorm te gieten, met een cascaded style sheet voor de vorm. Ik zit dan bij het grote raam, onder een dubbele TL balk met een extra bureaulamp. Met PC, printer en CD speler is dat een aardige electrische kerstboom bij elkaar. Help, wat ingewikkeld allemaal.

Het liefst zou ik de hele kerstboom met één knop aan en uit zetten. Een simpele stekkerdoos met schakelaar en rood lampje van de HEMA (www.nrc.nl/...) biedt uitkomst. Heel de mallemolen kan nu met één druk op de knop aan en uit.

Dipje wel: Als ik nu de PC aan wil zetten moet ik eerst de schakelaar met het rode lampje aan doen. Hmm, wat een bekend probleem. Is die extra schakelaar misschien een verfoutering? Daar sta ik dan, met m'n design ervaring, als een keizer zonder kleren. Wat een koude douche.

Tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom