Uitgangspunt

Maandag, 18 juni 2001
Ik ben als sjouwer gecharterd voor een verhuisklus. Deze chaos is niet de mijne en dat verzacht het leed aanzienlijk. Verhuizen is een kleine ramp. En hoe meer spullen je hebt, des te groter de catastrofe. Hoe makkelijk verhuist de zwerver!

Verhuizen is extra lastig omdat:

  • Alles van orde naar wanorde gaat.
  • kasten verdwijnen. Die dingen houden normaal de chaos nog een beetje in toom, maar versterken nu de wanorde. Ze worden losse plankjes en schroefjes.
De vrachtwagen staat klaar. We brengen eerst een bed weg want dat hoeft niet mee roept de eigenaresse. Dat bed dus als laatste inladen want het moet er als eerste uit. Ja, ja, wat een mooi uitgangspunt.

Uitgangspunten zijn mooi om van uit te gaan.

En daar houdt hun nut dan ook op.
  • Uitgangspunten zijn leuk als je ergens aan begint, aan de figuurlijke ingang.
  • Maar bent u ooit wel eens een geëindigd met een uitgangspunt aan de uitgang?
  • Kortom: Uitgangspunten zouden beginsituatie moeten heten, of ingangspunt, net wat u wilt.
Het bed is nu een stapel plankjes en ergens een bedspiraal. Waar de poten zijn weet ik niet. En dan zwerft er nog ergens een zakje met bijbehorende schroefjes rond. Zei er hier net niet iemand dat zwerven verhuizen makkelijker maakt? Wat een idioot!

De spiraalbodem is nog makkelijk te herkennen. Die gaat inderdaad als laatste het laadruim in, bij de uitgang, of ingang, net wat u wilt. De plankjes hebben zich echter gezellig verenigd met andere plankjes, uiteraard ergens voorin de vrachtwagen. Het zakje met schroefjes heb ik niet meer gezien. Waarschijnlijk is het met een luxe auto meegegaan.

Op bestemming blijft er een aantal plankjes over, die er bed-achtig uit zien. Die gaan dus mee terug, naar het beginpunt van de reis, of het eindpunt, net wat u wilt. De cirkel is rond. Dit uitgangspunt haalt het einde van de reis, ook al was ik daar in de beginsituatie niet van uit gegaan.

Tot de volgende week,
Henk Jan Nootenboom

Suzanne & Pauline, sterkte met uitpakken.