Ina

Donderdag, 26 april 2001

DCF Cursus

Wil je Ina een DCF-cursus geven vroeg m'n divisiemanager een decennium of wat geleden, ergens ver in de vorige eeuw.

Het was op zich nog niet zo'n rare vraag. Elke programmeur die bij KLM m'n team binnenkwam kreeg les in van alles, waaronder ook DCF, de mainframe tekstverwerker. Maar deze leerling was anders:

  1. Om te beginnen was het een dame, een fraaie rondborstige dame zelfs.
  2. En ze was geen programmeur maar secretaresse, zonder ervaring in Roscoe of MVS.
  3. En een 3270 scherm op MVS had ze zelfs nog nooit gezien.
Gr, heb ik dat? Maar die cursus ging goed. Die secretaresse was jij Ina. Je bleek een prettige leerling die door al m'n onzin heen de lesstof nog wist op te pikken. Al snel klopte je
  • je eerste headers met :h1.
  • je eerste paragrafen met :p.
  • lijstjes met :ul. gevolgd door diverse :li. en :/ul.
Je hebt allerlei recepten als oefenstof moeten intypen. Ik denk nog steeds met plezier aan die DCF-cursus terug. Het was het begin van een jarenlange vreugdevolle samenwerking.

Stropdassenparade

Dat tekstverwerken werd rap bijzaak. Voor mij was je allerbelangrijkste taak toch wel de stropdassenparade. Op m'n kamer hing destijds een bonte verzameling stropdassen, verzameld op diverse reizen naar Maleisië. Een fraaie collectie, maar Welke stropdas hoort bij dit overhemd?

Geen eenvoudige vraag, want de collectie week nogal af van wat in Nederland gangbaar was. Toch wist je altijd wel weer een combinatie te vinden waarmee ik niet al te veel voor schut liep. Dank daarvoor.

Opppervuns

Je hebt me vaak uitgemaakt voor vuns en op den duur kreeg ik zelfs promotie, tot oppervuns. Waar zou ik dat toch aan verdiend hebben?

Heb ik ooit één onvertogen woord gezegd over de combinatie van een prachtig rondborstig lichaam, uitstekend verzorgd en met decennia ervaring? Ik zou niet durven, maar je vriendje, waarmee je zo vunzig ongetrouwd samenhokt, moet een gelukkig man zijn. Jij komt nog eens met een Aziatische thuis plaagde je terug. Ja, ja, scherpe blik, je hebt gelijk gehad, met de nadruk op gehad.

Samsara

Op al m'n reizen was er altijd één constante: een flesje Samsara (guerlain.com/...) voor Ina meebrengen. Wat je met dat spul deed is me nog steeds een raadsel. Je verbruikte het per liter geloof ik. Waarschijnlijk heb je er thuis het bad mee vol laten lopen.

Tijd van gaan

Ina, er is een tijd van gaan en er is een tijd van komen. En de tijd van gaan is nu gekomen.

Geniet van je pensioen, samen met je vriendje, waarmee je nog steeds ongetrouwd samenhokt. En mochten jullie je nog eens vervelen: Ik heb nog ergens een HTML cursus liggen, een soort tekstverwerker, maar dan voor webpagina's.

En ja, ook in die cursus komen recepten als oefening voor. Er verandert niet zo veel in automatiseringsland. Als je wilt kun je zelfs spieken voor een recept in de Wekelijkse Noot van afgelopen maandag. HTML lijkt sprekend op DCF, dus het moet voor jouw een peuleschil zijn.

Ina, veel plezier en tot spreeks,
Henk Jan Nootenboom