Drie

Zondag, 12 december 1999
Zet me neer ergens in Sydney, Kuala Lumpur, Kluang, Kunming, Haarlem of Kowloon en ik zal mijn weg wel weer vinden, ook al ben ik er jaren niet geweest. M'n grafische geheugen is redelijk goed. Desnoods teken ik een plattegrondje voor u uit.

Maar in een dorpje als Amstelveen raak ik de draad kwijt. Sommmige straten liggen daar in verwarrende driehoeksformaties. Ik heb er een plattegrondje (www.mapquest.com/...) nodig om mijn weg te vinden. Drie is niet pluis. Drie is te veel. Drie is te complex voor me. Mijn brein kan geen driehoeken aan. Een driehoek is verwarrend. Twee keer een hoekje om en al rap ben je weer terug bij af, precies waar je niet wezen wil. Een driehoek werkt als een boemerang. Die dingen zijn ook driehoekig en dat kan geen toeval zijn. En de Bermuda driehoek (www.ocean98.org/...) dan? Juist, ook een driehoek!

Een tweehoek is eenvoudig, zo laten oplettende lezertjes in de noot van drie weken geleden. Vier hoeken is ook geen probleem. Als het even kan zou ik het zo simpel willen houden. Maar ja, dat lukt niet altijd.

De afgelopen week zat ik plotseling nog in een E-Driehoek. Er moest een Word-pro icoontje van een desktop naar m'n laptop, leuk voor op m'n CV. Die twee machines zijn echter zo'n 17 km physiek van elkaar gescheiden.

Ik had geen floppy disk bij de hand, dus wat te doen?

Apple bracht me op een idee met hun floppyloze I-Mac (www.apple.com/imac/...) "Als je iets wil versturen dan mail je dat maar" is hun gedachte.

WordPro icoon
/ \
Desktop PC IBM ThinkPad
Op beide computers heb ik toegang tot m'n email. De oplossing was dus simpel: een email naar mezelf.

Het was wat bizar. Een mail versturen met een attachement is simpel genoeg maar... Het icoontje komt van de desktop, zweeft dan een paar uur ergens ins blauwe hinein, om vervolgens weer met een download aan te komen op de laptop. Die computers zijn irrelevant. Een email gaat normaal gesproken van de ene mens naar de ander. Nu niet, want ik stuurde het aan mijzelf en ontving van mijzelf. Ik sta als het ware zelf centraal tussen desktop, het blauwe hinein en de laptop.

Voorwaar een complexe driehoek en niet eens een Bermudaanse, want zie: Het WordPro icoontje staat inmiddels op m'n online CV.

Tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom