Rustpunt

Maandag, 31 januari 2000
De winter wordt langzaam lichter. De allerdonkerste weken zijn voorbij. 's ochtends heb ik geen wekker meer nodig. Ik word dus al weer wat uitgeruster wakker en dat is maar goed ook.

De dagen zijn te kort. Vierentwintig uur is niet genoeg. M'n fiets staat, met een lekke band, klaar om geplakt te worden. De dag ervoor ben ik er niet meer aan toegekomen. Voor Lankelma, een sponsor van de bergbeklimblub Spiff (www.spiff.nl) had ik tot na middernacht zitten werken. Het was een noodgedwongen latertje, want daarvoor tot een uur of acht 's avonds bij een klant gewerkt. Na een korte nachtrust is het nu ochtend en de fiets staat er nog steeds. Ik plak de band, werk nog wat aan een evaluatie van de Lankelma website (www.lankelma.nl) en spoed mij, zodra de zon op is, naar een nieuwe werkdag. Het is een vroegertje vandaag, slechts tot zes uur, want ik ga 's avonds een biljartje leggen met twee oude kameraden.

De biljartsessie is een rustpunt in een verder nogal hectische week. Nederland verdrukt, tot er geen enkele tijd meer over is voor reflectie en contemplatie. Zal de komende eeuw, nog grote filosofen opleveren? Ik vrees het ergste. De verdrukking is verontrustend.

M'n biljartkunsten zijn van een bedroevend niveau. Bij mij raken de ballen elkaar nauwelijks. Gelukkig tellen we de punten niet. Ach, het biljarten is slechts een excuus. Het is echter een waar genot om met drie creatieve geesten bij elkaar te zijn. De creatieve ideeën vliegen over tafel.

Het gesprek komt op E-commerce. De meeste websites zijn veel te druk met allerlei animaties en knipperende commercials. Cyberspace zou een rustpunt moeten hebben en dat geldt ook voor de drukke werkweken. Christiaan, de meest creatieve geest van het biljart gezelschap, kwam met een briljant E-Commerce idee. Zou het niet fantastisch zijn om een 'uurtje rust' te kunnen kopen?

Tot de volgende week!
Henk Jan Nootenboom